Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladkaka med hallon och rabarbergrädde

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Chokladkaka med hallon och rabarbergrädde.
Den spröda mandel- och chokladkakan kan bakas dagen före. Men vänta fram till serveringsdags med att lägga på fyllningen av hallon och rabarberskum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 bitar

Du behöver:

4 1/2 äggvitor

2 dl socker

200 g mandlar

3 msk kakao

Rabarbergrädde:

300 g rabarber

1 1/2 dl råsocker

1 msk potatismjöl

1 vaniljstång, fröna

5 dl vispgrädde

50 g hackad mörk choklad

Garnering:

250 g hallon

50 g hackad mörk choklad

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt socker och vispa igen till äggvitan är seg och blank. Hacka mandlarna grovt i en matberedare. Vänd försiktigt ner mandlar och kakao i äggvitan. Fördela i en springform med bakplåtspapper i botten och baka i 25 minuter. Låt svalna helt.

Gör rabarbergrädden: Ansa rabarberna och skär i 2 cm stora bitar. Fördela på en ugnsplåt eller ett ugnsfast fat klätt med bakplåtspapper. Strö socker, potatismjöl och vaniljfrön över och lägg även på själva vaniljstången. Baka i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.

Plocka bort vaniljstången och rör ihop rabarbern till en massa. Vispa upp grädden, hacka chokladen och vänd ihop med rabarbermassan. Fördela över mandelbottnen en kort stund före servering. Garnera med hallon och hackad choklad.

Chokladkaka med hallon och rabarbergrädde.
Chokladkaka med hallon och rabarbergrädde.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons