Chokladkaka med kaffe och mjölkchoklad
23 mar, 2020
AvRedaktionen
Magisk chokladkaka med kaffe och mjölkchokladtopping. Garnera med kakao och ätbara blad eller blommor.
Annons
12 portioner
Du behöver:
100 g mörk choklad
125 g smör
1 vaniljstång
2 ½ dl (250 g) strösocker
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 ⅔ dl (100 g) vetemjöl
2 ½ msk (25 g) kakao
2 msk snabbkaffepulver
1 tsk stött kardemumma
2 ägg
100 g vit choklad
Topping:
40 g mjukt smör
2 ½ dl (150 g) florsocker
100 g mascarpone
100 g mjölkchoklad
Garnering:
Lite kakao
Ätbara blad eller blommor
Gör så här:
- Värm ugnen till 160°.
- Hacka chokladen grovt och smält ihop med smör över vattenbad.
- Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Blanda ner vaniljfrön, socker, grädde och salt i den smälta chokladen.
- Rör ihop till en väl sammanhållen smet.
- Tillsätt sedan vetemjöl, kakao, kaffepulver och kardemumma. Rör väl.
- Knäck ner ett ägg i taget och blanda efter varje.
- Hacka den vita chokladen och vänd ner i smeten.
- Klä botten på en rektangulär ugnsform, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
- Fördela smeten i formen och grädda kakan i ugnen i 40 minuter.
- Låt svalna och skär sedan i avlånga bitar.
- Vispa upp smöret och florsockret till toppingen.
- Vänd ner mascarponen.
- Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad.
- Vänd ner den smälta chokladen i mascarponemassan.
- Fyll en spritspåse med krämen och spritsa små toppar på kakbitarna.
- Pudra lite kakao över och garnera gärna med ätliga blad eller blommor.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Chokladkaka med lemon curd och mandel
Annons