Chokladkakor med mandel
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
60 kakor
Passar utmärkt till en kopp kaffe. Inte så söta, men med en härlig chokladsmak.
5 dl vetemjöl
1 dl socker
250 g rumsvarmt smör
2 1/2 msk kakao
1 äggvita
strösocker
hackad mandel
Blanda vetemjöl, socker, smör och kakao till en jämn deg. Om degen blir smulig, tillsätt lite mer smör, men ta inte för mycket för då kommer kakorna att smälta i ugnen. Dela i 3 bitar. Rulla ut till längder, lägg in i folie och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Ta ut och skär i centimetertjocka skivor.
Vispa upp äggvita. Blanda socker och hackad mandel i en djup tallrik. Sätt ugnen på 175°. Doppa kakorna först i äggvita och sedan i socker och mandel. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Annons