Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladkakor med mandel

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

60 kakor

Passar utmärkt till en kopp kaffe. Inte så söta, men med en härlig chokladsmak.

5 dl vetemjöl

1 dl socker

250 g rumsvarmt smör

2 1/2 msk kakao

1 äggvita

strösocker

hackad mandel

Blanda vetemjöl, socker, smör och kakao till en jämn deg. Om degen blir smulig, tillsätt lite mer smör, men ta inte för mycket för då kommer kakorna att smälta i ugnen. Dela i 3 bitar. Rulla ut till längder, lägg in i folie och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Ta ut och skär i centimetertjocka skivor.

Vispa upp äggvita. Blanda socker och hackad mandel i en djup tallrik. Sätt ugnen på 175°. Doppa kakorna först i äggvita och sedan i socker och mandel. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Annons