Chokladkladdkaka med hallon
19 okt, 2017
AvRedaktionen
Hallon och choklad är en oslagbar kombination så även i denna läckra kladdkaka med extra allt. Receptet är rejält tilltaget och kan lätt halveras.
Annons
15 bitar
Du behöver:
200 g mörk choklad, 60 % kakaohalt
100 g mjölkchoklad
250 g smör
4 ½ dl farinsocker
4 ägg
2 1/₄ dl vetemjöl
1 dl kakao
200 g färska hallon
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en form på cirka 20×30 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
Bryt all choklad i bitar. Smält choklad, smör och socker på låg värme i en kastrull, rör om då och då. Ta från värmen och låt svalna något.
Rör ner äggen, ett i taget, i chokladsmeten. Sikta ner mjöl och kakao, rör om kontinuerligt. Rör ner hälften av hallonen och häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner resterande hallon i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, känn med en sticka tills du får den kladdighet du vill ha. Låt svalna innan du skär upp i bitar.
Av: Sarah Cook
Annons