Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladkonfekt med jordnötskräm

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på chokladkonfekt med jordnötskräm
Du får ha lite tålamod när du svänger ihop denna chokladkonfekt med jordnötskräm för den måste få stelna i frysen. Men det är väl värt väntan – vi lovar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Chokladkonfekt med jordnötskräm

De här konfektbitarna svänger du lätt ihop, men de tar lite tid på sig att stelna i frysen.

Baka chokladkonfekt med jordnötskräm

Ca 20 bitar

Du behöver:

200 g mörk choklad

Jordnötskräm:

100 g jordnötssmör, ej crunchy
100 g kokosgrädde
2 ½ msk lönnsirap
25 g smör
½ tsk vaniljsocker

Nougattopping:

200 g mjuk nougat
50 g mörk choklad
1 dl cornflakes

Gör så här:

  1. Klä en form, 20x25 cm, med bakplåtspapper. Smält chokladen över vattenbad och häll i formen. Bred ut chokladen i ett jämnt lager. Ställ in i frysen.
  2. Jordnötskräm: Mät upp alla ingredienser i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Om krämen skär sig, rör snabbt i 10 sekunder så går den ihop igen. Låt svalna till rumstemperatur.
  3. Fördela krämen på den kalla chokladen i formen och ställ tillbaka i frysen ca 30 minuter, tills krämen stelnat.
  4. Topping: Smält nougat och choklad över vattenbad. Krossa cornflakesen lite och vänd ner i nougaten, spara lite cornflakes till garnering. Fördela nougatmassan ovanpå jordnötskrämen i formen. Strö på de sparade cornflakesen.
  5. Ställ in formen i frysen igen några timmar eller över natten så den stelnar ordentligt. Ta fram och skär i bitar vid servering. Chokladrutorna håller sig i kylskåp i upp till två veckor.

Recept och foto: Aller Media DK

Annons