Chokladkräm med granatäpple och flingsalt
4 portioner
Chokladkräm:
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
6 äggulor
1 dl rörsocker
1 vaniljstång
300 g mörk choklad, 70% kakaohalt
25 g mjölkchoklad
1 tsk flingsalt
Granatäpplegranité:
1 ⅔ dl granatäpplejuice
3 msk sirap
3 msk limesaft
1/2 dl outspädd rabarbersaft
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser utom chokladen och salt i kastrull och värm tills det når 80°, använd termometer.
2. Häll den varma massan över chokladen och rör ihop tills du får en slät kräm. Ställ på kylning, minst över natten, gärna ett dygn.
3. Rör ihop alla ingredienser till granitén och ställ i frysen ett dygn.
4. Kula upp chokladkrämen på tallrikar med en varm sked.
5. Repa granitén med en gaffel och lägg iskristallerna bredvid chokladkrämen.
6. Strö över lite extra flingsalt vid servering.
Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen
LÄS MER: