Chokladkräm med olivolja, hallon och flingsalt
23 mar, 2020
AvRedaktionen
En chokladkräm full av smak! Den örtiga olivoljan och det knapriga flingsaltet ger efterrätten extra karaktär.
Annons
8 portioner
Du behöver:
2 äggulor
¾ dl socker
1 krm salt
2 msk gräsig jungfruolivolja
3 dl vispgrädde
125 g hackad mörk choklad, 70 % kakaohalt
Garnering:
Flingsalt
125 g hallon
Ätbara blad eller blommor
1 kruka citronmeliss
Gör så här:
- Rör ihop äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.
- Vispa grädden fluffig.
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Tillsätt chokladen till äggblandningen i en fin stråle medan du rör om till en jämn smet.
- Vispa ner en tredjedel av den vispade grädden.
- Vispa ner ytterligare en tredjedel och slutligen den sista grädden till en slät smet. Klicka upp i fyra glas.
- Ställ i kylen i minst 2 timmar.
- Vid servering: Strö över flingsalt, dela hallonen och fördela i glasen.
- Garnera med citronmeliss och ätbara blad eller blommor.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
6 magiska efterrätter med choklad
Annons