Chokladkulor med dadlar och nötter
11 dec, 2019
AvRedaktionen
Den perfekta blandningen mellan sött och salt! Dessa chokladkulor med dadlar, pistasch och nötter är underbart goda.
Annons
20 kulor
Du behöver:
250 g torkade dadlar
1 ½ dl saltade nötter, gärna mandel eller pistasch
2 tsk vaniljsocker
Ev 1 msk vatten
Chokladganache:
200 g mörk choklad
1 msk kokosolja
Hackade nötter
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna.
- Mixa ihop med nötter och vaniljsocker med hjälp av en minihackare eller matberedare.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blir för trög.
- Rulla dadelmassan till små kulor och ställ in i kylskåpet.
- Hacka chokladen och smält ihop med kokosolja i en liten kastrull.
- Doppa de kalla dadelkulorna i den smälta chokladen.
- Strö lite hackade nötter över varje kula och låt stelna ordentligt i kylen.
- Förvara svalt fram till servering.
Av: Sanna Kekäläinen
Foto: Fabian Björk
LÄS MER:
Annons