Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladlasagne med Oreo-botten

23 feb, 2016
AvMats Bax
Chokladlasagne med Oreo-botten.
Kladdkakor i all ära, men om du verkligen vill stilla ditt och gästernas choklad- och sötsug är det dags att pröva chokladlasagne.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det här receptet är signerat bloggaren I Heart Nap Time och får det verkligen att vattnas i munnen.

Och serverar du den till dina gäster kan det vara en bra idé att ha receptet nära till hands – de kommer att vilja veta.

Du behöver:

1 paket Oreo-kakor (36 kakor)

3 dl vispgrädde*

6 msk smält smör

200 gram rumstempererad färskost

4 msk socker

2 msk mjölk

1 paket chokladpudding (120g) + 5 dl mjölk att blanda med.

1,5 dl hackad choklad eller chokladlinser

*I originalreceptet används Cool Whip.

Gör så här:

1. Vispa grädden (gärna med lite flor- och vaniljsocker).

2. Krossa Oreo-kakorna till smulor i en matberedare, blanda med det smälta smöret och pressa ut i en ugnssäker form. Låt svalna.

3. Vispa färskosten fluffig med en mixer eller elvisp. Blanda i sockret, två matskedar mjölk och en halv deciliter av den vispade grädden. Bred ut blandningen över kakbottnen.

4. Blanda ihop chokladpuddingen och låt svalna. Bred ut över färskostblandningen.

5. Toppa med det sista av den vispade grädden och strö över den hackade chokladen.

Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.

Chokladlasagne med Oreo-botten.
Chokladlasagne med Oreo-botten.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons