Chokladlasagne med Oreo-botten
Det här receptet är signerat bloggaren I Heart Nap Time och får det verkligen att vattnas i munnen.
Och serverar du den till dina gäster kan det vara en bra idé att ha receptet nära till hands – de kommer att vilja veta.
Du behöver:
1 paket Oreo-kakor (36 kakor)
3 dl vispgrädde*
6 msk smält smör
200 gram rumstempererad färskost
4 msk socker
2 msk mjölk
1 paket chokladpudding (120g) + 5 dl mjölk att blanda med.
1,5 dl hackad choklad eller chokladlinser
*I originalreceptet används Cool Whip.
Gör så här:
1. Vispa grädden (gärna med lite flor- och vaniljsocker).
2. Krossa Oreo-kakorna till smulor i en matberedare, blanda med det smälta smöret och pressa ut i en ugnssäker form. Låt svalna.
3. Vispa färskosten fluffig med en mixer eller elvisp. Blanda i sockret, två matskedar mjölk och en halv deciliter av den vispade grädden. Bred ut blandningen över kakbottnen.
4. Blanda ihop chokladpuddingen och låt svalna. Bred ut över färskostblandningen.
5. Toppa med det sista av den vispade grädden och strö över den hackade chokladen.
Låt stå i kylen några timmar, gärna över natten.