Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladmakroner med limekräm

02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på chokladmakroner med limekräm
När du väl bemästrat konsten att göra dessa små marängkakor så har du förtjänat skryträttigheter. Lite trixigt men garanterat värt det! Här är ett recept på chokladmakroner med limekräm!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Chokladmakroner med limekräm

Använd helst en köksvåg för exakta mått!

Så gör du chokladmakroner med limekräm

60 makroner

Du behöver:

200 g äggvita (ca 5 ½ medelstor äggvita)
8 ⅓ dl (500 g) florsocker
4 dl (200 g) mandelmjöl
½ dl (20 g) kakao

Limekräm:

200 g vit choklad
4–5 limefrukter
2 msk (25 g) strösocker
4 ½ msk (70 g) vispgrädde
50 g rumsvarmt smör

Garnering:

Ev silverpulver

Gör så här:

  1. Vispa äggvitorna fluffiga och lätta, sikta ner lite florsocker i taget. Vispa kraftigt till en tjock och seg maräng. Blanda mandelmjöl och kakao och vänd ner i marängen. Vänd runt så massan blir seg men ändå medgörlig. Den ska flyta samman igen om du formar en liten topp. Fyll en spritspåse med rund tyll.
  2. Klä 2–3 ugnsplåtar med bakplåtspapper och spritsa ut ca 120 små makroner. Låt dem lufttorka i 30 minuter. Värm ugnen till 160° och grädda i ca 11 minuter. De ska vara lite sega i mitten.
  3. Hacka den vita chokladen och lägg i en djup skål. Pressa ut ¾ dl saft ur limefrukterna. Koka upp limesaft och socker och låt sedan småkoka och reducera till ungefär hälften, till en trögflytande karamell. Tillsätt grädde, rör ihop och värm till strax under kokpunkten. Häll limegrädden över chokladen och mixa till en slät massa med stavmixer. Tillsätt litet smör i taget och blanda väl. Låt krämen sätta sig i rumstemperatur.
  4. Fyll en spritspåse med kräm. Lägg ihop kakorna två och två med limekräm i mitten. Pensla med silverpulver och förvara i kylen fram till servering.

Recept: Annemette Voss Fridthjof Foto: Skovdalnordic.com

LÄS MER:

Läckra macarons med blåbär

Annons