Chokladmousse med kaffesmak
6 portioner
Du behöver:
3 äggvitor
2 ½ dl vispgrädde
150 g mörk choklad
4 äggulor
1 msk strösocker
1 tsk snabbkaffepulver (espressostyrka)
2 ½ dl vispgrädde
Garnering:
Myntablad
Lite kakao eller kaffepulver
Så här gör du:
1. Vispa äggvitorna styva i en skål.
2. Vispa upp grädden i en annan skål.
3. Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad. Låt svalna.
4. Vispa äggulor och socker i en tredje skål.
5. Rör ner espressopulvret i äggulemassan och häll långsamt, under omrörning, ner den smälta chokladen i densamma.
6. Vänd växelvis ner vispad grädde och äggvita i choklad- och äggmassan.
7. Klicka upp moussen i glas och låt stå kallt i minst 1 timme.
8. Vispa upp grädden till servering och fördela över moussen i glasen.
9. Garnera med myntablad och strö lite kakao eller kaffepulver över före servering.
Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft
LÄS MER: