Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladmousse med nougat och rostade nötter

24 nov, 2023
AvPernille Skjødt
Recept på chokladmousse med nougat och rostade nötter
Columbus Leth
Den lyxigaste chokladmoussen görs givetvis med nougat och rostade nötter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: ChokladbudinoBrand logo
Middag hos Wood: Chokladbudino

Chokladmousse med nougat och rostade nötter

Krämig mousse med knapriga nötter. Desserten går utmärkt att förbereda.

Annons

4 portioner

Du behöver:

100 g mörk choklad
75 g nougat
4 äggulor
50 g (ca ½ dl) strösocker
4 äggvitor
2 1⁄2 dl vispgrädde

Topping:

100 g hasselnötter
1 apelsin
100 g hallon
1 tsk florsocker

Du behöver:

  1. Hacka chokladen fint. Skär nougaten i mindre bitar. Vispa äggulor och socker tills det blir ljust och luftigt. Vispa äggvitorna luftiga i en separat skål. Vispa grädden till lätt skum. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Tillsätt nougat när chokladen är knappt smält och låt den smälta med på svag värme. Låt det svalna i några minuter och vänd sedan försiktigt ihop det med äggskummet, äggvitorna och till sist vispgrädden. Häll moussen i portionsglas och låt dem stå i kylen i 2–3 timmar.
  2. Topping: Hacka nötterna grovt och rosta dem lätt gyllene i en torr stekpanna. Skala apelsinen (undvik det vita som är beskt) och skär klyftorna i små bitar. Servera chokladmoussen med apelsin, färska hallon och rostade nötter. Pudra över lite florsocker.

Foto: Columbus Leth

Annons