Chokladrulltårta med jordgubbsglass
07 jul, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Rulltårta är underskattat! Här fyller vi vår chokladrulltårta med egen jordgubbsglass istället för den klassiska smörkrämen för en somrig och svalkande variant!
Annons
Chokladrulltårta med jordgubbsglass
Lättlagad och god rulltårta med hemmagjord jordgubbsglass som fyllning. Gör den dagen innan och ha på vänt i frysen!
12 portioner
Annons
Du behöver:
Botten:
3 ägg
125 g (1,4 dl) strösocker
100 g (1,7 dl) vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ dl strösocker
Jordgubbsglass:
300 g frysta jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 msk pressad citronsaft
Till servering:
Jordgubbar
Mörk sirap
Citronmeliss
Gör så här:
- Jordgubbsglass: Mixa frysta jordgubbar och kondenserad mjölk i en mixer. Smaksätt glassen med citronsaft och låt den ligga i frysen tills konsistensen är som mjukglass.
- Botten: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och 125 g socker lätt och pösigt med elvisp. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i smeten, och vänd ihop smeten med en slickepott så att den fortfarande är porös. Bred ut smeten på en plåt, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda botten mitt i ugnen i ca 8 minuter.
- Strö över socker och vänd upp bottnen på ett bakplåtspapper. Lägg över fuktig ren kökshandduk. Dra bort pappret som bottnen gräddades på. Bred ut jordgubbsglassen på den något avsvalnade rulladen, rulla genast ihop och låt ligga i frysen till nästa dag. Skär upp rulltårtan i skivor och servera med färska jordgubbar, lite sirap och citronmeliss.
Foto: Betina Hastoft
Annons