Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Drömmigt chokladspread med Kahlúa

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på chokladspread med Kahlúa
Kan man börja dagen med sötsaker? Svaret är ja! I alla fall om du är ledig – då är det nybakat bröd med chokladspread med smak av Kahlúa som gäller!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Varm choklad med nutella och marshmallowsBrand logo
Varm choklad med nutella och marshmallows

Chokladspread med Kahlúa

Kahlúa kan ersättas med grädde för en barnvänligare variant.

Så gör du ett chokladspread med Kahlúa

3 dl

Du behöver:

80 g hasselnötter
100 g mörk choklad, ca 55% kakaohalt
1 dl vispgrädde
3 msk Kahlúa
40 g rumsvarmt smör
1 tsk rörsocker
1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta nötterna på bakplåtspappersklädd plåt och gnugga av skalen när de svalnat. Spara en handfull nötter och mixa resten i en blender i 3–5 minuter tills du får en tjock pasta.
  2. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm upp grädde och Kahlúa – eller bara grädde om du ersätter Kahlúan med det – i en kastrull tills det nästan kokar. Ta kastrullen från värmen, häll gräddblandningen över chokladen och rör om tills allt smält.
  3. Vänd försiktigt ner nötpastan i chokladblandningen. Rör ner smöret i kuber, lite i taget, till en jämn smet. Smaka av med socker och salt. Hacka de sparade nötterna och vänd ner. Häll upp i väl rengjord glasburk.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Annons