Chokladtiramisu
25 aug, 2023
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Tiramisu är en klassisk dessert som alltid uppskattas – här uppgraderas den med mörk choklad som maxar smaken!
Annons
Chokladtiramisu
Den klassiska tiramisun når nya höjder med mörk choklad i det här receptet.
4 portioner
Annons
Du behöver:
2 ägg
2 msk strösocker
1 msk kakao
50 g mörk choklad
225 g mascarpone
1 citron
1 dl marsalavin
2 dl starkt kaffe
1 msk honung
200 g ladyfingers, gärna i choklad eller andra mjuka chokladkakor
Till servering:
1 msk kakao
Gör så här:
- Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna till en luftig smet med socker och kakao. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med mascarponen. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Vispa äggvitorna till styva toppar i en skål. Skölj citronen och riv 1 tsk citronskal. Pressa ut 1–2 tsk citronsaft och vänd ner både citronsaft och -skal i äggvitorna. Blanda sedan ihop det med chokladkrämen.
- Blanda marsala med kaffe och honung. Doppa ladyfingers i kaffeblandningen och lägg ett lager av dem i små portionsskålar. Fördela ett lager chokladkräm ovanpå och fortsätt att varva ladyfingers och chokladkräm i lager.
- Ställ desserten i kylen och låt den sätta sig i minst 1 timme. Sikta kakao över desserten precis innan servering.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Stine Christiansen
Annons