Chokladtryffel med glögg
1. Mörk tryffel med glögg
ca 30 st
Du behöver:
2 dl crème fraiche
2 msk smör
1 dl glögg (Lucia Choklad, nr 7650, 89 kr)
450 g mörk choklad
Till garnering: 1/2 dl kakaopulver
Gör så här:
Sjud upp crème fraiche och smör under omrörning i en liten släpplättpanna med hög kant (ca 22 cm i diameter). Rör i Lucia Choklad under omrörning och låt bara sjuda upp. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter. Häll chokladmassan i en liten plastlåda. Täck formen med plastfilm och låt chokladmassan kallna i rumstemperatur. Låt sedan massan stelna i kylskåp 1-2 timmar eller tills den går att forma till tryfflar. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom. Förvara svalt.
2. Ljus tryffel med glögg
ca 30 st
Du behöver:
2 dl vispgrädde
1 dl glögg (Lucia Choklad)
450 g ljus choklad, hackad
Till garnering: 1/2 dl kakaopulver
Gör så här:
Mät upp grädde och Lucia Choklad i en liten släpplätt-panna med hög kant (ca 22 cm i diameter). Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills den smälter. Häll chokladmassan i en liten plastlåda. Täck formen med plastfilm och låt chokladmassan kallna i rumstemperatur. Låt sedan massan stelna i kylskåp 3-4 timmar eller tills den går att forma till tryfflar. Ta ut kulor med kuljärn eller tesked och forma dem till tryfflar. Sikta kakaopulvret över tryfflarna och rulla dem så att de blir täckta runtom. Förvara svalt.