Chokladvåfflor med nice cream och jordnötssmör
4 personer
Du behöver:
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 ägg
3 ½ dl mjölk
200 g smält smör
½ dl pärlsocker
50 g chokladknappar
Jordnötssmörs-nice cream:
2 frysta slantade bananer
2 msk jordnötssmör
Till servering:
2 msk chokladsås
2 bananer
1 dl salta jordnötter
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Separera äggvitorna från gulorna. Tillsätt mjölk och äggulor i skålen. Vispa till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Rör ner chokladknappar och pärlsocker. Vispa äggvitorna fluffigt, vänd ner i smeten med slickepott. Grädda tjocka frasiga våfflor.
Ta ut bananslantarna och låt tina i några minuter. Mixa dem och jordnötssmör i en matberedare. Skeda upp ”glassen” på våfflorna och servera med skivad banan, chokladsås och salta jordnötter.
Av: Emma Knowles
Foto: Ben Dearnley