Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladvåfflor med nice cream och jordnötssmör

28 feb, 2018
AvRedaktionen
Chokladvåfflor med nice cream och jordnötssmör.
Fluffiga våfflor med choklad i smeten. Toppa med en nyttig glass gjord på frysta bananer och jordnötssmör och servera med chokladsås och jordnötter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 dl vetemjöl

1 dl strösocker

½ tsk salt

1 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

2 ägg

3 ½ dl mjölk

200 g smält smör

½ dl pärlsocker

50 g chokladknappar

Jordnötssmörs-nice cream:

2 frysta slantade bananer

2 msk jordnötssmör

Till servering:

2 msk chokladsås

2 bananer

1 dl salta jordnötter

Gör så här:

Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Separera äggvitorna från gulorna. Tillsätt mjölk och äggulor i skålen. Vispa till en jämn smet. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Rör ner chokladknappar och pärlsocker. Vispa äggvitorna fluffigt, vänd ner i smeten med slickepott. Grädda tjocka frasiga våfflor.

Ta ut bananslantarna och låt tina i några minuter. Mixa dem och jordnötssmör i en matberedare. Skeda upp ”glassen” på våfflorna och servera med skivad banan, chokladsås och salta jordnötter.

Chokladvåfflor med nice cream och jordnötssmör.
Chokladvåfflor med nice cream och jordnötssmör.

Av: Emma Knowles
Foto: Ben Dearnley

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons