Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Chokladkakor (sandrullade)

05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4

Härligt mjuka chokladkakor, rullade i mandelspån, som smälter i munnen! 

Chokladkakor (sandrullade)
(50 st)

225 g smör

60 g florsocker (ca 1 dl)

25g kakao(ca 1⁄3dl)

300 g vetemjöl (ca 5 dl)

50 g flagad mandel att rulla längderna i

Arbeta ihop smör, florsocker, kakao och mjöl i matberedare till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylskåpet en timme. Arbeta degen smidig på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, 35 mm i diameter. Rulla längderna i flagad mandel och lägg dem i frysen en stund. Värm ugnen till 200°. Skär rullarna i 1⁄2 cm tjocka kakor och lägg dem på bakplåtspapper på två plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.

Annons