Chokladkakor (sandrullade)
05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Annons
Härligt mjuka chokladkakor, rullade i mandelspån, som smälter i munnen!
Chokladkakor (sandrullade)
(50 st)
225 g smör
60 g florsocker (ca 1 dl)
25g kakao(ca 1⁄3dl)
300 g vetemjöl (ca 5 dl)
50 g flagad mandel att rulla längderna i
Arbeta ihop smör, florsocker, kakao och mjöl i matberedare till en deg. Låt degen vila i plastpåse i kylskåpet en timme. Arbeta degen smidig på bakbordet. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder, 35 mm i diameter. Rulla längderna i flagad mandel och lägg dem i frysen en stund. Värm ugnen till 200°. Skär rullarna i 1⁄2 cm tjocka kakor och lägg dem på bakplåtspapper på två plåtar. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Annons