Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Chorizo med chimichurri och tortillachips

01 apr, 2016
AvRedaktionen
Chorizo med chimichurri och tortillachips.
Från Argentina kommer chimichurri, en perfekt topping till chorizo med andra ord. Serveras gärna med lite knapriga chips och mildrande crème fraiche. Bröd blir plusmeny för den som vill bli mätt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4–8 korvar (t ex chorizo)

crème fraîche och tortillachips

olja till stekning

Chimichurri:

1–2 röd spansk chilipepparfrukt (urkärnad)

2 schalottenlökar

3 vitlöksklyftor

2 knippen bladpersilja

1 kruka koriander

1 kruka oregano

2 dl olivolja

1 citron (saften från halva och skalet av hela)

salt och svartpeppar

Gör så här:

Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Repa och finhacka alla örter. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Stek chorizon i lite olja. Toppa korven med chimichurri, crème fraiche och tortillachips.

Chorizo med chimichurri, crème fraiche och tortillachips.
Chorizo med chimichurri, crème fraiche och tortillachips.

Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons