Chorizo med chimichurri och tortillachips
01 apr, 2016
AvRedaktionen
Från Argentina kommer chimichurri, en perfekt topping till chorizo med andra ord. Serveras gärna med lite knapriga chips och mildrande crème fraiche. Bröd blir plusmeny för den som vill bli mätt.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
4–8 korvar (t ex chorizo)
crème fraîche och tortillachips
olja till stekning
Chimichurri:
1–2 röd spansk chilipepparfrukt (urkärnad)
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 knippen bladpersilja
1 kruka koriander
1 kruka oregano
2 dl olivolja
1 citron (saften från halva och skalet av hela)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka löken. Repa och finhacka alla örter. Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Stek chorizon i lite olja. Toppa korven med chimichurri, crème fraiche och tortillachips.
Av: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad
Annons