Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citron- och blåbärscurd

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Citron- och blåbärscurd.
En vackert lila curd med blåbär och citron är god till nötiga kakor, syrliga maränger eller som topping till en pavlova. Prova även att vända ned curden i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Curden är en lagom och rolig utmaning i köket och resultatet kommer garanterat imponera på gästerna.

1 sats

Du behöver:

150 g citronsaft, 3-4 st

150 g strösocker, ca 2 dl

200 g Arla Svenskt Smör

1 gelatinblad

300 g ägg, ca 5 st

100 g blåbär

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp citronsaft och hälften av sockret i en kastrull.
  3. Vispa upp äggen med resten av sockret. Vispa ner äggsmeten i den varma lagen lite i taget.
  4. Värm på låg temperatur och rör försiktigt curden tills den tjocknat, ca 83°.
  5. Krama ur och rör ner gelatinbladet.
  6. Häll upp curden i en bunke och mixa i smör och blåbär med en stavmixer.
  7. Passera genast genom en finmaskig sil och häll upp i en glasburk.
Citron- och blåbärscurd.
Citron- och blåbärscurd.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons