Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor
05 dec, 2014
AvRedaktionen
Havskräftor är en riktig delikatess. Här är de gratinerade med en blandning av fänkål, citron och vitlök. God förrätt med lite bröd att suga upp den härliga oljan med.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
12 kokta havskräftor
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk flingsalt
1 kinesisk vitlök/king solo (riven)
1 citron, rivet skal
1 1/2 dl riven parmesanost
2 dl olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Dela havskräftorna på längden och lägg dem med köttsidan upp på en plåt.
- Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda med vitlök, citron, parmesan och olivolja.
- Fördela det över kräftorna och gratinera 7–8 minuter.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull
Annons