Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor

05 dec, 2014
AvRedaktionen
Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor.
Havskräftor är en riktig delikatess. Här är de gratinerade med en blandning av fänkål, citron och vitlök. God förrätt med lite bröd att suga upp den härliga oljan med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

12 kokta havskräftor

2 tsk fänkålsfrö

2 tsk flingsalt

1 kinesisk vitlök/king solo (riven)

1 citron, rivet skal

1 1/2 dl riven parmesanost

2 dl olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela havskräftorna på längden och lägg dem med köttsidan upp på en plåt.
  3. Mortla fänkålsfröna med saltet och blanda med vitlök, citron, parmesan och olivolja.
  4. Fördela det över kräftorna och gratinera 7–8 minuter.
Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor.
Citron- och fänkålsgratinerade havskräftor.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons