Citron- och jordgubbscheesecake i glas
31 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
När sötsuget smyger sig på är denna citron- och jordgubbscheesecake räddningen! Du gör den direkt i glaset som du äter den ur.
Annons
Citron- och jordgubbscheesecake i glas
En dessert som du i princip bara plockar ihop, men som smakar jättehärligt ändå.
4 portioner
Du behöver:
100 g bondkakor eller kolakakor
2 ½ dl vispgrädde
150 g naturell färskost
Finrivet skal av ½ ekologisk citron
1 tsk färskpressad citronsaft
3 msk florsocker
½ tsk vaniljpulver
120 g fin hallon- eller jordgubbssylt
Färsk mynta
Gör så här:
- Krossa kakorna fint. Ta undan ¼ av smulorna till dekoration, fördela resten i botten av 4 portionsglas.
- Vispa grädden mjukt fluffig. Rör ihop färskost, citronskal, citronsaft, florsocker och vanilj i en annan skål. Vänd ner det i grädden.
- Fördela färskostskrämen på kaksmulorna i glasen. Toppa med ca 2 msk sylt i varje glas. Strö över de sparade smulorna och garnera med myntablad.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Annons