Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citroncrêpes med färska bär

05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Fantastiskt goda crêpes med härlig syrlighet och sötma från färska blåbär och björnbär. Toppa med lite honung och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citroncrêpes med färska bär.
Citroncrêpes med färska bär.

8 st

Du behöver:

120 g ägg (ca 2 st)

300 g mjölk (3 dl)

90 g vetemjöl (ca 1 1⁄2 dl)

10 g vaniljsocker (ca 2 tsk)

2 g salt(ca1krm)

45 g smält smör (ca 3 msk)

rivet skal + saft av 1 citron

smör att steka i

Citrongrädde:

200 g vispgrädde (2 dl)

100 g lemon curd (ca 1 dl)

200 g blåbär och björnbär (ca 2 dl)

Toppa med:

flytande honung

citronzest

blåbär och björnbär

Crêpes: Vispa upp äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt, smält smör och rivet skal och saft av 1 citron och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan, ca 1 dl per pannkaka, vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.

Montering: Vispa grädden och blanda den med lemon curd. Fördela citrongrädden i en sträng på mitten av varje pannkaka, lägg på några bär och rulla försiktigt ihop dem. Ringla lite honung över rullarna, strö över citronzest och några blåbär och björnbär.

Annons