Citroncrêpes med färska bär
8 st
Du behöver:
120 g ägg (ca 2 st)
300 g mjölk (3 dl)
90 g vetemjöl (ca 1 1⁄2 dl)
10 g vaniljsocker (ca 2 tsk)
2 g salt(ca1krm)
45 g smält smör (ca 3 msk)
rivet skal + saft av 1 citron
smör att steka i
Citrongrädde:
200 g vispgrädde (2 dl)
100 g lemon curd (ca 1 dl)
200 g blåbär och björnbär (ca 2 dl)
Toppa med:
flytande honung
citronzest
blåbär och björnbär
Crêpes: Vispa upp äggen och vispa ner mjölken. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, salt, smält smör och rivet skal och saft av 1 citron och vispa till en jämn smet. Låt stå i 10 minuter. Värm en stekpanna på medelvärme och smält smör i den. Grädda tunna pannkakor genom att hälla smet i pannan, ca 1 dl per pannkaka, vicka så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när smeten stannat på ytan och kanten är guldgul.
Montering: Vispa grädden och blanda den med lemon curd. Fördela citrongrädden i en sträng på mitten av varje pannkaka, lägg på några bär och rulla försiktigt ihop dem. Ringla lite honung över rullarna, strö över citronzest och några blåbär och björnbär.