Citronglass med inlagda persikor
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Pigga upp den gamla klassikern konserverade persikor med frisk, hemgjord citronglass. Servera med småkakor och pinjenötter för extra crunch.
Annons
Citronglass med inlagda persikor
Leta upp den gamla klassikern konserverad persika och fixa den här härliga desserten!
4 portioner
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk söt kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron
Till servering:
1 burk konserverade halva persikor
24 småkakor, gärna Amaretti
3 msk rostade pinjenötter
Gör så här:
- Riv citronskalet. Vispa grädde fluffigt och vispa ner den kondenserade mjölken. Vänd ner vaniljsocker i glassmeten och smaka av med citronsaft och rivet skal.
- Häll upp glassmeten i en form och täck med plastfolie. Frys in i 6 timmar eller tills den stelnat. Servera glassen med persikor, småkakor och pinjenötter.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons