Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Citronglass med inlagda persikor

10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på citronglass med inlagda persikor
Pigga upp den gamla klassikern konserverade persikor med frisk, hemgjord citronglass. Servera med småkakor och pinjenötter för extra crunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Citronglass med inlagda persikor

Leta upp den gamla klassikern konserverad persika och fixa den här härliga desserten!

Så gör du citronglass med inlagda persikor

4 portioner

Du behöver:

5 dl vispgrädde
1 burk söt kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk citron

Till servering:

1 burk konserverade halva persikor
24 småkakor, gärna Amaretti
3 msk rostade pinjenötter

Gör så här:

  1. Riv citronskalet. Vispa grädde fluffigt och vispa ner den kondenserade mjölken. Vänd ner vaniljsocker i glassmeten och smaka av med citronsaft och rivet skal.
  2. Häll upp glassmeten i en form och täck med plastfolie. Frys in i 6 timmar eller tills den stelnat. Servera glassen med persikor, småkakor och pinjenötter.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons