Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing

29 okt, 2017
AvRedaktionen
Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing.
Asiatisk sallad med knaprig kyckling, matiga edamamebönor och smakrik tahinidressing. Servera med en klyfta lime.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

4 kycklingbröstfiléer med skinnet kvar (går att byta ut mot rena filéer)

2 msk olivolja

1 citrongräs

2 vitlöksklyftor (finhackade)

3 cm färsk ingefära (skalad och skivad)

salt

1 romansallad

150 g gröna frysta sojabönor

6 rädisor (skuren i tunna stavar)

1 rödlök (skuren i tunna skivor)

1 citron, saften

2 tsk socker

1 1/2 dl saltade cashewnötter

2 röda chili (tunt skivade)

3 salladslökar (tunt skivade)

1 knippe thai/söt basilika (går att utesluta eller byta ut mot mynta eller koriander)

Tahinidressing:

3 msk tahinipasta

1 1/2 msk strösocker

1 1/2 msk japansk soja

1 tsk vatten

1/2 lime, saften

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°. Gnid in kycklingfiléerna med lite olja och banka citrongräset med baksidan av kniven och dela på hälften. Lägg kyckling och citrongräs i en påse och låt vila i kyl cirka 20 minuter.
  2. Finhacka vitlök och ingefära. Ta ut kycklingen och gnid in med salt. Stek två kycklingbröst och hälften av citrongräset på hög värme med skinnsidan neråt. Låt skinnet bli krispigt och få en fin yta. Tillsätt hälften av ingefära, vitlök och sänk värmen. Vänd kycklingen och bryn några sekunder. Gör likadant med övriga två kycklingbröst.
  3. Lägg över allt på en plåt med termometern ställd på 68° och baka klart i ugnen.
  4. Lägg rödlöken i en skål. Tillsätt socker och pressa över citron och blanda runt. Låt stå i cirka 15 minuter. Gör också tahinidressing under tiden genom att blanda alla ingredienser i en skål. Justera med vatten om den känns för tjock och smaka eventuellt av med mer lime och soja.
  5. Blanchera sojabönor i kokande vatten cirka 1 minut, häll av vattnet och skölj i iskallt vatten. Skala och lägg i en skål.
  6. Ta ut kycklingen vid 68° innertemperatur och låt vila under bakplåtspapper i fem minuter.
  7. Skölj romansalladen och dela grovt. Fördela i fyra portionsskålar och blanda runt med 1 msk tahinidressing. Skiva kycklingen och fördela resten av alla ingredienser i en skål, toppa med den krispiga kycklingen. Servera med en klyfta lime.
Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing.
Kycklingsallad med edamamebönor och tahinidressing.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons