Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citronkaka med vallmoglasyr

30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på citronkaka med vallmoglasyr
Citronkakan blir totalt oemotståndlig med vallmoglasyren. Med blommorna som dekoration förs tankarna till ljumna sommarkvällar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Festlig chokladmoussetårta med mirror glazeBrand logo
Festlig chokladmoussetårta med mirror glaze

, Citronkaka med vallmoglasyr

Citron och vallmo är en helt oemotståndlig kombination i en kaka. Prova själv!

Baka en oemotstånglig citronkaka med vallmoglasyr

6 portioner

Du behöver:

200 g rumsvarmt smör
180 g (2 dl) strösocker
3 ägg
140 g (ca 2 1/4 dl) mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ekologiska citroner
2 msk vallmofrön
1 dl vispgrädde

Glasyr:

1 citron
250 g (ca 5 dl) florsocker

Topping:

Ätbara örter eller blommor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Vispa smör och socker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt 1 ägg åt gången och vispa till en slät smet.
  2. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner det i smeten med en slickepott.
  3. Skölj citronerna och finriv skalet. Vänd ner citronskal, färskpressad citronsaft, grädde och vallmofrön i smeten. Klä en avlång sockerkaksform med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda kakan i ugnen i cirka 45 minuter. Låt svalna helt i formen.
  4. Pressa citronen till glasyren och rör ihop citronsaft och florsocker till en slät glasyr. Stjälp upp kakan och ringla glasyren över kakan. Pynta med örter eller blommor och servera.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth

Annons