Citronkulor med marsipan och vit choklad
01 apr, 2017
AvRedaktionen
De här små citronkulorna med marsipan och vit choklad är en läcker avslutning på en måltid eller som en extra god kaka till kaffet.
Annons
20 kulor
Tid: 20 minuter
Du behöver:
100 g vit choklad
250 g mandelmassa
25 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1 citron, ekologisk (rivet skal)
Gör så här:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i en skål över ett vattenbad. Dela mandelmassan i mindre bitar och arbeta ner den i chokladen. Arbeta ner smöret i massan och tillsätt florsocker och rivet skal av 3/4 citron. Rulla massan till en längd och dela den i 20 bitar. Doppa händerna i florsocker och rulla till kulor. Gör en liten grop i varje kula med hjälp av ett finger och lägg dem i små pappersformar. Dekorera till sist med resten av det rivna citronskalet. Förvara kallt.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons