Citronkyckling med potatis och oliver
17 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Ibland vill vi bara att middagen ska gå snabbt men samtidigt vara god. Testa spröd citronkyckling med potatis och oliver som allt lagas i samma panna.
Annons
Citronkyckling med potatis och oliver
Fantastiskt god mat för lata dagar där allt tillagas i en och samma panna.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklinglår
Salt och svartpeppar
2 ekologiska citroner
2 msk olivolja till stekning
1 kg potatis
1 msk torkad oregano
360 g gröna oliver
Garnering:
1 handfull bladpersilja
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Torka kycklinglåren med absorberande papper och krydda med salt och peppar. Dela citronerna. Värm upp olivoljan i en stor, ugnstålig stekpanna. Stek citronerna på snittytorna så de tar lite färg.
- Ta citronerna från pannan och lägg ner kycklinglåren. Bryn dem runt om och lyft sedan upp från pannan. Skrubba eller skala potatisarna och skär i grova tärningar. Stek dem i pannan och krydda med salt, peppar och oregano. Vänd runt och stek i 5 minuter, tillsätt ev lite mer olivolja.
- Häll av lagen och tillsätt oliverna i pannan. Fördela kycklingen runt potatisen i pannan. Pressa över saften från de stekta citronerna och lägg de urpressade halvorna i pannan. Tillaga allt i ugnen i 30 minuter tills kycklingen är spröd och genomstekt. Garnera med persilja och servera.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons