Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citronmousse med lakritsflarn

05 dec, 2016
AvRedaktionen
Citronmousse med lakritsflarn.
Syrlig citronmousse med salta lakritsflarn som du enkelt gör av Kick lakritsgodis. Toppa moussen med rivet citronskal strax före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Du behöver:

250 g mascarpone

2 dl crème fraiche

1 dl lemon curd

skal och saft av 1 citron

Lakritsflarn:

2 Kick lakritsgodis

Dekoration:

citronzest

Så gör du citronmoussen:

Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd. Smaka av med citronsaft och rivet skal och fördela sedan moussen i portionsglas. Ställ kallt.

Så gör du lakritsflarnen:

Sätt ugnen på 250°. Dela Kickbitarna i fyra delar vardera och lägg dem mycket glest på en eller två plåtar med bakplåtspapper. Smält i ugnen tills de flutit ut till tunna flarn, ca 5 minuter, vakta noga så att de inte bränns vid. Låt stelna. Toppa moussen med lakritsflarn och rivet citronskal.

Citronmousse med lakritsflarn.
Citronmousse med lakritsflarn.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons