Citronmousse med lakritsflarn
05 dec, 2016
AvRedaktionen
Syrlig citronmousse med salta lakritsflarn som du enkelt gör av Kick lakritsgodis. Toppa moussen med rivet citronskal strax före servering.
Annons
6–8 personer
Du behöver:
250 g mascarpone
2 dl crème fraiche
1 dl lemon curd
skal och saft av 1 citron
Lakritsflarn:
2 Kick lakritsgodis
Dekoration:
citronzest
Så gör du citronmoussen:
Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemon curd. Smaka av med citronsaft och rivet skal och fördela sedan moussen i portionsglas. Ställ kallt.
Så gör du lakritsflarnen:
Sätt ugnen på 250°. Dela Kickbitarna i fyra delar vardera och lägg dem mycket glest på en eller två plåtar med bakplåtspapper. Smält i ugnen tills de flutit ut till tunna flarn, ca 5 minuter, vakta noga så att de inte bränns vid. Låt stelna. Toppa moussen med lakritsflarn och rivet citronskal.
Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm
Annons