Citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärsgodisar
06 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Den här lilla citronmuffinsen bjuder på det lilla extra – en ton av mandelmassa, frisk citron och hallonglasyr. Avsluta med ett segt körsbär på toppen!
Annons
Citronmuffins med hallonglasyr och sega körsbärsgodisar
Vackra godisbakelser med frisk citronsmak.
12 bitar
Du behöver:
½ vaniljstång
2 dl (200 g) strösocker
200 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
1 dl (100 g) vetemjöl
1 nypa salt
1 ½ ekologisk citron
Hallonglasyr:
60 g hallon
1/3 dl (30 g) strösocker
3 dl (200 g) florsocker
Garnering:
12 sötsyrliga sega körsbär-godisar
Du behöver:
- Värm ugnen till 180°. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Mosa ihop dem med lite av strösockret.
- Riv mandelmassan grovt och vispa ihop mandelmassa, vaniljfrön, strösocker och smör med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa lite efter varje så smeten blir ljus och luftig. Blanda mjöl och salt i en annan skål och rör sedan ner i smeten.
- Riv citronskalet och pressa ut saften och rör ner i smeten. Fyll 12 muffinsformar, gärna i silikon, med smet och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
- Koka upp hallon och socker i en kastrull under 2–3 minuter, ev lite längre om du använder frysta bär, annars blir saften för vattnig. Sila genom en finmaskig sil så kärnorna sorteras bort.
- Rör ihop hallonsaften med florsocker till en tjock glasyr. Späd ev med lite vatten om den blir för tjock. Ta muffinsarna ur formarna och dekorera dem med hallonglasyr, toppa med sega körsbär och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons