Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad
12 muffins
Du behöver:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 citron (rivet skal och saft)
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Topping:
100 g vit choklad
200 g philadelphiaost
4 msk florsocker
Frostade rosenblad:
rosenblad (använd obesprutade blommor)
1 äggvita
socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda i den varma mjölken och smöret. Häll i rivet citronskal och -saften. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll upp smeten i formar eller i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Smält den vita chokladen i vattenbad. Rör ner i philadelphiaosten tillsammans med florsocker. Bred ovanpå toppen på muffinsarna med hjälp av en smörkniv. Pensla äggvita på rosenbladen och doppa dem i socker.
Låt torka innan du dekorerar bakverken.