Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Muffins med en frisk citronsmak i härlig kombination med söt vit choklad. De frostade rosenbladen gör du genom att pensla dem med äggvita och doppa dem i socker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad.
Citronmuffins med vit choklad & frostade rosenblad.

12 muffins

Du behöver:

50 g smör

1 1/4 dl mjölk

2 ägg

2 dl socker

1 citron (rivet skal och saft)

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Topping:

100 g vit choklad

200 g philadelphiaost

4 msk florsocker

Frostade rosenblad:

rosenblad (använd obesprutade blommor)

1 äggvita

socker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken, som ska bli ganska varm. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda i den varma mjölken och smöret. Häll i rivet citronskal och -saften. Blanda i mjöl och bakpulver. Häll upp smeten i formar eller i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Smält den vita chokladen i vattenbad. Rör ner i philadelphiaosten tillsammans med florsocker. Bred ovanpå toppen på muffinsarna med hjälp av en smörkniv. Pensla äggvita på rosenbladen och doppa dem i socker.

Låt torka innan du ­dekorerar bakverken.

Annons