Citronrulle med lemoncurd och marängtäcke
18 mar, 2025
AvLena Söderström
Den här citronrullen har allt man kan önska av en dessert – den är söt, syrlig och täckt av ett läckert marängtäcke.
Annons
Citronrulle med lemoncurd
Söt, syrlig och underbar rulltårta som svepts in i ett marängtäcke.
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
3 ägg
200 g (2 ¼ dl) strösocker
140 g (2 ¹⁄³ dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk finrivet citronskal
½ dl vispgrädde
1 dl socker, att strö på
200 g lemoncurd
Maräng:
1 äggvita
1 dl socker
½ tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Sätt ugnen på 210° varmluft. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, och sikta ner det i smeten. Tillsätt citronzest och grädde.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i ugnens mitt i 5–7 minuter.
- Strö socker på en fuktig kökshandduk. Vänd upp den varma kakbottnen på handduken och dra försiktigt bort bakplåtspappret. Bred lemoncurd på bottnen och rulla ihop den. Låt rullen svalna med skarven neråt.
- Vispa äggvita och socker till en maräng. Tillsätt vinäger. Spritsa marängen på rullen och bränn försiktigt av med en brännare tills ytan är gyllene. Servera direkt.
Foto: Lena Söderström, Columbus Leth
Annons