Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Citronrulle med lemoncurd och marängtäcke

18 mar, 2025
AvLena Söderström
Recept på citronrulle med lemoncurd och marängtäcke
Columbus Leth
Den här citronrullen har allt man kan önska av en dessert – den är söt, syrlig och täckt av ett läckert marängtäcke.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Citronrulle med lemoncurd

Söt, syrlig och underbar rulltårta som svepts in i ett marängtäcke.

Läcker citronrulle med lemoncurd och marängtäcke
Columbus Leth
Annons

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

3 ägg
200 g (2 ¼ dl) strösocker
140 g (2 ¹⁄³ dl) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk finrivet citronskal
½ dl vispgrädde
1 dl socker, att strö på
200 g lemoncurd

Maräng:

1 äggvita
1 dl socker
½ tsk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210° varmluft. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver, och sikta ner det i smeten. Tillsätt citronzest och grädde.
  3. Bred ut smeten på ett bak­plåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda i ugnens mitt i 5–7 minuter.
  4. Strö socker på en fuktig kökshandduk. Vänd upp den varma kakbottnen på hand­duken och dra försiktigt bort bakplåtspappret. Bred lemoncurd på bottnen och rulla ihop den. Låt rullen svalna med skarven neråt.
  5. Vispa äggvita och socker till en maräng. Tillsätt vinäger. Spritsa marängen på rullen och bränn försiktigt av med en brännare tills ytan är gyllene. Servera direkt.

Foto: Lena Söderström, Columbus Leth

Annons