Citronsill
18 nov, 2012
AvJenny Norberg
En frisk sill med tydlig citrussmak. Lägg sill, salladslök och rödlök i en citronlag med vatten, socker och lagerblad.
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter + 1 dygn i kyl
Du behöver:
4 inläggningssillfiléer
1 salladslök
1 rödlök
Citronlag:
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
saften av 2 citroner och bitar av skal
1 lagerblad
Gör så här:
Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Låt lagen kallna. Skär sillfiléerna i mindre bitar, hacka vårlök och rödlök. Ta en vacker burk och varva sill och lök, slå över lagen, se till att den täcker all sill. Låt den stå kallt minst ett dygn!
Annons