Citrusmarinerad torsk med lime och ingefära
01 dec, 2019
AvRedaktionen
Torsk med en twist! Denna citrusmarinerade torsk inspireras av ceviche – och gravas med lime och rörsocker.
Annons
6-8 portioner
Du behöver:
500 g torskfilé (tinad)
2 msk grovt havssalt
2 tsk rörsocker
1 lime, saft och skal
1 bit ingefära, stor som en tumme
Garnering:
Rivet limeskal
Flingsalt
Gör så här:
- Lägg fiskfilén på ett bakplåtspapper.
- Strö salt och socker över filéerna.
- Tvätta limen och riv skalet fint.
- Skala ingefäran och riv även den.
- Pressa saften ur limen och droppa över fisken.
- Smula limeskal och riven ingefära över.
- Slå in i bakplåtspappret och slut tätt med en fryspåse runt om.
- Låt grava i kylen 6–8 timmar eller över natten.
Innan servering:
- Skrapa av lime och ingefära och skär fisken i tunna skivor.
- Garnera med lite rivet limeskal och flingsalt.
- Servera som del av det lyxiga julbordet.
Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen
Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola
LÄS MER:
Annons