Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrusmarinerad torsk med lime och ingefära

01 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på citrusmarinerad torsk med lime och ingefära
Torsk med en twist! Denna citrusmarinerade torsk inspireras av ceviche – och gravas med lime och rörsocker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6-8 portioner

Du behöver:

500 g torskfilé (tinad)

2 msk grovt havssalt

2 tsk rörsocker

1 lime, saft och skal

1 bit ingefära, stor som en tumme

Garnering:

Rivet limeskal

Flingsalt

Gör så här:

  1. Lägg fiskfilén på ett bakplåtspapper.
  2. Strö salt och socker över filéerna.
  3. Tvätta limen och riv skalet fint.
  4. Skala ingefäran och riv även den.
  5. Pressa saften ur limen och droppa över fisken.
  6. Smula limeskal och riven ingefära över.
  7. Slå in i bakplåtspappret och slut tätt med en fryspåse runt om.
  8. Låt grava i kylen 6–8 timmar eller över natten.

Innan servering:

  1. Skrapa av lime och ingefära och skär fisken i tunna skivor.
  2. Garnera med lite rivet limeskal och flingsalt.
  3. Servera som del av det lyxiga julbordet.
Recept på citrusmarinerad torsk med lime och ingefära
Citrusmarinerad torsk med lime och ingefära.

Av: Nadia Mathiasen, Sanna Kekäläinen

Foto: Chris Tonnesen, Kirsi-Marja Savola

LÄS MER:

Citrusgravad torsk med pepparrotskräm

Annons