Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krispig citrussallad med apelsin, grapefrukt och satsumas

23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
Recept på krispig citrussallad med apelsin, grapefrukt och satsumas
Lina Eidenberg Adamo
All god C-vitamin du behöver hittar du i den här krispiga citrussalladen med apelsin, grapefrukt och satsumas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Krispig citrussallad

Vitaminerna på bordet hittas främst i denna fräscha sallad.

Satsa på en god, krispig citrussallad fulladdad med C-vitamin
Lina Eidenberg Adamo

4 portioner

Du behöver:

2 apelsiner
2 grapefrukter
2 satsumas
2 salladshuvuden crunchita
2 förpackningar salladsärta
Mynta, att toppa med

Vinägrett:

1 citron
1 apelsin
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Lite nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Gör vinägretten först. Pressa saften ur citronen och apelsinen och blanda med de andra ingredienserna.
  2. Skala frukterna och klyfta apelsinerna och grapefrukterna. Skär sedan bort hinnorna. Skär satsumas i skivor utan att klyfta dem. Skölj salladen och ärtorna och skär salladen i munsstora bitar och halvera ärtorna.
  3. Blanda allt och häll på vinägretten precis innan du ställer fram salladen. Toppa eventuellt med lite mynta.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Annons