Krispig citrussallad med apelsin, grapefrukt och satsumas
23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
All god C-vitamin du behöver hittar du i den här krispiga citrussalladen med apelsin, grapefrukt och satsumas.
Annons
Krispig citrussallad
Vitaminerna på bordet hittas främst i denna fräscha sallad.
4 portioner
Du behöver:
2 apelsiner
2 grapefrukter
2 satsumas
2 salladshuvuden crunchita
2 förpackningar salladsärta
Mynta, att toppa med
Vinägrett:
1 citron
1 apelsin
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
Lite nymald svartpeppar
Gör så här:
- Gör vinägretten först. Pressa saften ur citronen och apelsinen och blanda med de andra ingredienserna.
- Skala frukterna och klyfta apelsinerna och grapefrukterna. Skär sedan bort hinnorna. Skär satsumas i skivor utan att klyfta dem. Skölj salladen och ärtorna och skär salladen i munsstora bitar och halvera ärtorna.
- Blanda allt och häll på vinägretten precis innan du ställer fram salladen. Toppa eventuellt med lite mynta.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons