Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrussallad med avokado och babyspenat

02 jan, 2015
AvRedaktionen
En grön, frisk och fräsch sallad med blandade citrusfrukter avokado och spenat som du svänger ihop på ett kick! Avsluta med att strö över fina granatäpplekärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Citrussallad med avokado och babyspenat.
Citrussallad med avokado och babyspenat.

Ca 6 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

150 g färsk babyspenat

2 st apelsiner

1 st blodgrapefrukt

1 st blond grapefrukt

2 st avokado

1 st rödlök

0.5 st granatäpple

Dressing

4 msk olivolja

1 msk lime eller citronsaft

1 tsk fransk senap

1 tsk honung

salt och peppar

Gör så här:

Lägg upp spenaten på ett stort fat. Skär citrusfrukterna i klyftor och tunna skivor. Filéa klyftorna enkelt genom att först skära bort skalet runt om. Lägg upp apelsin och grapefrukt tillsammans med avokadoskivor och fina lökringar på spenaten.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen. Avsluta med att strö över fina granatäpplekärnor.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Annons