Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Citrussallad med kokos- och mandelfras

28 jun, 2016
AvRedaktionen
Fräsch citrussallad med kokos- och mandelfras, påskmat
Fräsch citrussallad som du både kan använda som ett tillbehör och som lättare efterrätt. Apelsin, clementin och blodgrapefrukt får sällskap av smakerna från vaniljstång och nejlika och toppas med kokos- och mandelfras.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 apelsiner

3 clementiner

2 blodgrape

1/2 vaniljstång

1 nejlika

1 dl riven kokos

1 dl mandel

1/2 dl vatten

Gör så här:

1. Skala och filéa citrusfrukterna.

2. Pressa saften ur resterna av frukterna.

3. Häll saften i en kastrull tillsammans med delad, urskrapad vaniljstång, nejlika och låt sjuda ca 5 min.

4. Sila och låt svalna.

5. Blanda ned citrusfrukten.

6. Rosta kokos och mandel i en panna. Hacka mandeln grovt.

7. Servera citrussalladen med mandel- och kokosströsslet.

Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA
Citrussallad med kokos- och mandelfras. Recept och foto: ICA

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons