Clafoutis med körsbär
16 sep, 2015
AvRedaktionen
Clafoutis är som en stor tjock pannkaka med frukt i. Här har vi använt körsbär, men du kan prova att laga den med blåbär också. Inte så traditionsenligt, men gott!
Annons
4–6 personer
Tid: cirka 1 timme
Du behöver:
2 ägg (gärna ekologiska)
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1– 1 1/2 cl rom
ca 1 kg körsbär (med kärnor, utan stjälk eller 600 g urkärnade)
Gör så här:
I en äkta clafoutis ska man helst inte kärna ur körsbären, men det gör man såklart som man vill. Vispa ihop ingredienserna och låt smeten stå en stund. Lägg körsbären ganska tätt i en ugnsfast form. Häll degen över körsbären tills det är ungefär 1 1/2 cm tjockt. Grädda i 175 i ca 30–45 min. Låt den svalna lite och servera!
OBS! Varna alla gäster om kärnorna är kvar.
Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen
Annons