Leilas classic cupcakes
12 st
Du behöver:
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 citron (skal och saft)
Cream cheese:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg
strössel eller blommor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
LÄS MER:
Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.