Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Leilas classic cupcakes

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Leilas classic cupcakes.
Klassiska cupcakes med cream cheese-frosting kan aldrig bli fel! Garnera med strössel eller blommor. Recepet är framtaget av Leila Lindholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 st

Du behöver:

3 ekologiska ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

1 citron (skal och saft)

Cream cheese:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g Philadelphiaost

några droppar valfri karamellfärg

strössel eller blommor till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

LÄS MER:

Leilas After Eight-cupcakes

Leilas mandelpavlova-cupcakes

Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.

Leilas classic cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leilas classic cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons