Clubsandwich med bacon och avokado
4–6 personer
40 minuter
I snittform blir den biffiga clubsandwichen mer lättäten. Sweetchilin ger en annorlunda touch.
8 kycklingfiléer
3 msk sweetchili
2 msk japansk soja
1 pkt bacon
6 skivor formbröd
2 tomater
1 rödlök
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1–2 avokado
6–8 salladsblad
Börja med att steka kycklingen tillsammans med sweetchili och soja, ställ åt sidan och låt svalna något. Stek baconet, lägg det på ett hushållspapper att rinna av. Stek eller rosta brödskivorna. Skär tomater och rödlök i skivor. Blanda yoghurt med riven vitlök, salt och svartpeppar i en liten bunke. Dela avokadon i fyra bitar.
Montering: Skär brödskivan diagonalt till 2 trianglar. Bred lite vitlöksyoghurt på en skiva, lägg därefter på kyckling, lök, tomat, salladsblad, lite yoghurt igen och placera en brödskiva ovanpå. Stick ner en grillpinne, lägg baconet och avokadon på toppen – klart!