Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Coleslaw med cashewmajonnäs

03 dec, 2017
AvRedaktionen
Krispig coleslaw med krämig och mättande dressing gjord på cashewnötter. Receptet passar dig som är vegan eller äter raw food.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Coleslaw med cashewmajonnäs.
Coleslaw med cashewmajonnäs.

3 personer

Du behöver

½ stort eller 1 litet rödkålshuvud

1 rödlök

5 rivna morötter

1 rivet äpple

1 handfull russin

Cashewmajonnäs:

4 dl cashewnötter

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

¾ tsk salt

4 msk vatten

Gör så här:

Strimla rödkålen och rödlöken fint med osthyvel eller med matberedarens rivskiva. Skölj och riv morötterna. Lägg grönsakerna i en skål.

Blötlägg cashewnötterna i 20 min för att få en krämig konsistens. Lägg i alla ingredienserna till cashewmajonnäsen i en blender eller matberedare. Kör till en krämig konsistens och tillsätt mer vatten vid behov.

Blanda grönsakerna med cashewmajonnäs i skålen. Strax innan servering, riv äpplet och blanda med övriga ingredienser. Toppa med russin.

Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons