Coleslaw med cashewmajonnäs
03 dec, 2017
AvRedaktionen
Krispig coleslaw med krämig och mättande dressing gjord på cashewnötter. Receptet passar dig som är vegan eller äter raw food.
Annons
3 personer
Du behöver
½ stort eller 1 litet rödkålshuvud
1 rödlök
5 rivna morötter
1 rivet äpple
1 handfull russin
Cashewmajonnäs:
4 dl cashewnötter
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
¾ tsk salt
4 msk vatten
Gör så här:
Strimla rödkålen och rödlöken fint med osthyvel eller med matberedarens rivskiva. Skölj och riv morötterna. Lägg grönsakerna i en skål.
Blötlägg cashewnötterna i 20 min för att få en krämig konsistens. Lägg i alla ingredienserna till cashewmajonnäsen i en blender eller matberedare. Kör till en krämig konsistens och tillsätt mer vatten vid behov.
Blanda grönsakerna med cashewmajonnäs i skålen. Strax innan servering, riv äpplet och blanda med övriga ingredienser. Toppa med russin.
Recept: Petra Wigermo
Foto: Stephanie Bjelkstam
Annons