Cookiekaka med chokladknappar
06 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Cookie eller kaka, varför inte båda i en och samma form? Blanda i hackad choklad och färgglada chokladknappar till en ordentlig sockerbomb! Här är recepte på cookiekaka!
Annons
Cookiekaka med chokladknappar
En rejäl sats godiskaka, perfekt till barnkalaset!
24 bitar
Du behöver:
300 g smör
½ vaniljstång
3 ägg
3 dl (300 g) ljust rörsocker
3 dl (300 g) farinsocker
7 ½ dl (450 g) vetemjöl
1 tsk flingsalt
150 g mjölkchoklad
165 g chokladknappar, typ Non stop
Gör så här:
- Värm ugnen till 175°. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna lite. Snitta upp vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.
- Vispa vaniljfrön, ägg, socker och farin med elvisp. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och salt och rör snabbt ihop smeten.
- Hacka mjölkchokladen grovt och blanda ner den och av chokladknapparna i smeten. Fördela smeten i formen och strö resterande chokladknappar över.
- Grädda i ugnen i 20–25 minuter. Kakan ska vara lite ogräddad när du tar ut den och den får inte baka för länge. Låt kakan svalna på ett ugnsgaller innan den skärs upp i små fyrkantiga bitar.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons