Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Cookiekaka med chokladknappar

06 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på cookiekaka med chokladknappar
Cookie eller kaka, varför inte båda i en och samma form? Blanda i hackad choklad och färgglada chokladknappar till en ordentlig sockerbomb! Här är recepte på cookiekaka!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Cookiekaka med chokladknappar

En rejäl sats godiskaka, perfekt till barnkalaset!

Baka cookiekaka med chokladknappar

24 bitar

Du behöver:

300 g smör
½ vaniljstång
3 ägg
3 dl (300 g) ljust rörsocker
3 dl (300 g) farinsocker
7 ½ dl (450 g) vetemjöl
1 tsk flingsalt
150 g mjölkchoklad
165 g chokladknappar, typ Non stop

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°. Klä en ugnsform med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna lite. Snitta upp vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv.
  2. Vispa vaniljfrön, ägg, socker och farin med elvisp. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl och salt och rör snabbt ihop smeten.
  3. Hacka mjölkchokladen grovt och blanda ner den och av chokladknapparna i smeten. Fördela smeten i formen och strö resterande chokladknappar över.
  4. Grädda i ugnen i 20–25 minuter. Kakan ska vara lite ogräddad när du tar ut den och den får inte baka för länge. Låt kakan svalna på ett ugnsgaller innan den skärs upp i små fyrkantiga bitar.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft

Annons