Couscoussallad med ärtor och paprika
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Gott och fylligt tillbehör med couscous, ärtor, paprika, salladslök och persilja. Toppa med en dressing av olivolja, balsamico, honung, citron, salt och peppar.
Annons
8 personer
Du behöver:
250 g couscous
150 g gröna ärtor
1 gul paprika
4 salladslökar
1 liten bunt persilja
Dressing:
1 dl olivolja
1/2 dl vit balsamico
1 tsk flytande honung (eller agavesirap)
1 citron, skalet
salt
nymald svartpeppar
Garnering:
1 liten bunt koriander eller bladpersilja
Gör så här:
Koka couscous enligt anvisning på paketet. Låt svalna helt. Ge ärtorna ett snabbt uppkok om du använder frysta. Tärna paprikan. Ansa salladslökarna och skär i tunna skivor. Skölj och hacka persiljan. Blanda ihop couscous med ärtor, paprika, salladslök och persilja.
Blanda dressingen genom att röra ihop ingredienserna, riv citronskalet och blanda ner. Vänd ner dressingen i couscous- blandningen. Garnera med koriander.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Annons