Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Couscoussallad med ärtor och paprika

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Couscoussallad med ärtor och paprika.
Gott och fylligt tillbehör med couscous, ärtor, paprika, salladslök och persilja. Toppa med en dressing av olivolja, balsamico, honung, citron, salt och peppar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Du behöver:

250 g couscous

150 g gröna ärtor

1 gul paprika

4 salladslökar

1 liten bunt persilja

Dressing:

1 dl olivolja

1/2 dl vit balsamico

1 tsk flytande honung (eller agavesirap)

1 citron, skalet

salt

nymald svartpeppar

Garnering:

1 liten bunt koriander eller bladpersilja

Gör så här:

Koka couscous enligt anvisning på paketet. Låt svalna helt. Ge ärtorna ett snabbt uppkok om du använder frysta. Tärna paprikan. Ansa salladslökarna och skär i tunna skivor. Skölj och hacka persiljan. Blanda ihop couscous med ärtor, paprika, salladslök och persilja.

Blanda dressingen genom att röra ihop ingredienserna, riv citronskalet och blanda ner. Vänd ner dressingen i couscous- blandningen. Garnera med koriander.

Couscoussallad med ärtor och paprika.
Couscoussallad med ärtor och paprika.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons