Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing
4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
2 1/2 dl kycklingbuljong
2 1/2 dl couscous
2 msk olivolja
1/2 kruka basilika
ev salt
100 g rucola
200 g haricots verts
ca 25 kalamataoliver
6 smakrika korvar med hög köttprocent, gärna i olika smaker
Gör så här:
Koka upp kycklingbuljongen. Lägg i couscous och olivolja, låt dra 5 minuter under lock. Finhacka basilikan under tiden. Rör i den, eventuellt tillsammans med lite salt. Låt svalna helt.
Koka haricots verts i cirka 2–3 minuter i lättsaltat vatten, skölj dem i kallt vatten och blanda med rucolan och couscousen. Toppa med oliver. Grilla korven över öppen eld och skär sedan i generösa bitar.
Ranchdressing
Tid: 10 minuter
Gör så här:
Skala och pressa 1 vitlöksklyfta, finhacka 1 dl bladpersilja och 2 msk gräslök. Blanda detta med 2 1/2 dl majonnäs, 1 1/2 dl crème fraiche och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Förvara i en lufttät burk och ställ svalt.
Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K