Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing

10 feb, 2018
AvRedaktionen
Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.
Couscoussallad med rucola, haricots verts och kalamataoliver. Välj korvar med god kvalitet och hög kötthalt – och blanda gärna korvar med lite olika smaksättningar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

2 1/2 dl kycklingbuljong

2 1/2 dl couscous

2 msk olivolja

1/2 kruka basilika

ev salt

100 g rucola

200 g haricots verts

ca 25 kalamataoliver

6 smakrika korvar med hög köttprocent, gärna i olika smaker

Gör så här:

Koka upp kycklingbuljongen. Lägg i couscous och olivolja, låt dra 5 minuter under lock. Finhacka basilikan under tiden. Rör i den, eventuellt tillsammans med lite salt. Låt svalna helt.

Koka haricots verts i cirka 2–3 minuter i lättsaltat vatten, skölj dem i kallt vatten och blanda med rucolan och couscousen. Toppa med oliver. Grilla korven över öppen eld och skär sedan i generösa bitar.

Ranchdressing

Tid: 10 minuter

Gör så här:

Skala och pressa 1 vitlöksklyfta, finhacka 1 dl bladpersilja och 2 msk gräslök. Blanda detta med 2 1/2 dl majonnäs, 1 1/2 dl crème fraiche och 2 tsk vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Förvara i en lufttät burk och ställ svalt.

Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.
Grillad korv med couscoussallad och ranchdressing.

Av: Linnéa Seidel
Foto: Katja K

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons