Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crabcake med gräslöksmajo

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

20 minuter + 30 minuter i kyl

450 g krabbkött

4 kvistar dill

1 1/2 msk majonnäs

1 tsk tabasco (valfritt)

1 msk pressad citron

1 ägg

en nypa salt

ströbröd att rulla crabcakes i

smör att steka i

Majonnäs:

3 vitlöksklyftor

3 äggulor

2 tsk vitvinsvinäger

nymald salt och vitpeppar

3 dl matolja (t ex raps- eller majsolja)

1 dl hackad färsk gräslök

Börja med crabcakes. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen cirka en halvtimme.

Pressa vitlöken till majonnäsen. (Variera mängd vitlök efter smak.) Vispa ihop äggulor med vitlök, vinäger, salt och peppar i en skål. Vispa antingen kraftigt för hand eller använd elvisp. Tillsätt olja, först droppvis. Vispa kraftigt. Tillsätt mer olja, lite i taget under fortsatt kraftig vispning. Vispa hela tiden ut oljan till slät tjock smet och tillsätt sedan ytterligare olja. Ställ in i kylen.

Klipp över gräslöken precis innan servering och blanda om. Toppa med lite extra gräslök. Ta ut crabcakeröran från kylen. Rulla 6 bollar av röran och platta till dem lite försiktigt. Rulla i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smöret. Servera på fat med några salladsblad, citronklyftor och gräslöksmajon.

Annons