Crabcake med gräslöksmajo
6 personer
20 minuter + 30 minuter i kyl
450 g krabbkött
4 kvistar dill
1 1/2 msk majonnäs
1 tsk tabasco (valfritt)
1 msk pressad citron
1 ägg
en nypa salt
ströbröd att rulla crabcakes i
smör att steka i
Majonnäs:
3 vitlöksklyftor
3 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
nymald salt och vitpeppar
3 dl matolja (t ex raps- eller majsolja)
1 dl hackad färsk gräslök
Börja med crabcakes. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ i kylen cirka en halvtimme.
Pressa vitlöken till majonnäsen. (Variera mängd vitlök efter smak.) Vispa ihop äggulor med vitlök, vinäger, salt och peppar i en skål. Vispa antingen kraftigt för hand eller använd elvisp. Tillsätt olja, först droppvis. Vispa kraftigt. Tillsätt mer olja, lite i taget under fortsatt kraftig vispning. Vispa hela tiden ut oljan till slät tjock smet och tillsätt sedan ytterligare olja. Ställ in i kylen.
Klipp över gräslöken precis innan servering och blanda om. Toppa med lite extra gräslök. Ta ut crabcakeröran från kylen. Rulla 6 bollar av röran och platta till dem lite försiktigt. Rulla i ströbrödet och stek dem gyllenbruna i smöret. Servera på fat med några salladsblad, citronklyftor och gräslöksmajon.