Creme brulee med apelsinsmak
4 st
Crème brûlée
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 ekologisk apelsin, rivet skal
1 ½ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
3 äggulor
1 ägg
smör till formarna
Dansukker Ekologiskt Rörsocker till formarna
Chokladägg:
1 dl crème fraiche
1 liten äggula
100 g mörk choklad
15 g osaltat smör, rumstempererat
2 msk Fairtrade Dansukker Vaniljsocker
Fairtrade Dansukker Florsocker eller kakao
Gör så här:
Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125°. Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen. Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerbeströdda portionsformar. Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i cirka 1½ timme. Låt svalna.
Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker. Ställ i kylskåp. Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i cirka 5 minuter tills sockret karamelliserats. Låt svalna.
Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao. Garnera puddingarna med tryffeläggen.