Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Creme brulee med apelsinsmak

21 mar, 2016
AvRedaktionen
Crème brûlée är en gräddbaserad fransk dessert med ett lock av karamelliserat socker. Här får den smak av apelsin och pryds av ett par chokladägg på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Creme brulee med apelsinsmak. Recept och foto: Dansukker
Creme brulee med apelsinsmak. Recept och foto: Dansukker

4 st

Crème brûlée

2 dl crème fraiche

1 dl vispgrädde

1 ekologisk apelsin, rivet skal

1 ½ dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

3 äggulor

1 ägg

smör till formarna

Dansukker Ekologiskt Rörsocker till formarna

Chokladägg:

1 dl crème fraiche

1 liten äggula

100 g mörk choklad

15 g osaltat smör, rumstempererat

2 msk Fairtrade Dansukker Vaniljsocker

Fairtrade Dansukker Florsocker eller kakao

Gör så här:

Blanda crème fraiche, grädde, apelsinskal och socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Sätt in en långpanna med vatten i ugnen och sätt ugnen på 125°. Rör i äggulor och ägg i den avsvalnade gräddblandningen. Sila blandningen och fördela denna i smorda, rörsockerbeströdda portionsformar. Sätt in formarna i vattenbadet och baka dem i cirka 1½ timme. Låt svalna.

Annons

Koka upp crème fraichen. Lägg gulan i en skål och häll på den heta crème fraichen. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i skålen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smör och vaniljsocker. Ställ i kylskåp. Strö rörsocker på puddingarna och sätt in formarna i ugnen med grillelementet på och grilla i cirka 5 minuter tills sockret karamelliserats. Låt svalna.

Forma ägg av tryffeln som rullas i florsocker eller kakao. Garnera puddingarna med tryffeläggen.

Annons