Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crème brûlée med choklad

14 nov, 2018
AvRedaktionen
Crème brûlée med choklad.
Finns det något godare än crème brûlée? Ja, om den är gjord av choklad! Receptet är enkelt och du behöver bara fem ingredienser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Ingredienser:

6 äggulor

2 dl socker

2 1/2 dl vispgrädde

2 1/2 dl standardmjölk

200 g hackad fin mörk choklad

rörsocker

Gör så här:

Vispa äggulorna och sockret luftigt. Koka upp grädde och mjölk under omrörning. Ta gräddblandningen från värmen, låt svalna lite. Lägg i chokladen och rör om tills all choklad har smält. Vispa ner 1/4 av chokladsmeten i äggvispet. Häll den blandningen i resterande chokladsmet och vispa kraftigt i 4–5 minuter tills den tjocknar. Häll över i en skål och ställ i kylskåpet tills den är helt kall, gärna över natten. Fördela crèmen i 6 ugnsfasta skålar och sätt dem i en större ugnsfast form med höga kanter. Häll kokande vatten i den stora formen tills det täcker cirka 3 cm upp på de små skålarna. Grädda brûléen i 150° tills de stelnat, cirka 50 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 2 timmar, gärna över natten.

Vid servering: Strö över rörsocker och bränn till ett sockertäcke med en gasolbrännare.

Crème brûlée med choklad.
Crème brûlée med choklad.

Recept: Louisa Lorang
Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons