Crêpes med grillad korv och krämig majs
07 apr, 2018
AvThowe Wagner Larsson
En roligare och godare variant av den klassiska tunnbrödsrullen. Bovetepannkakorna ger en lång mättnad och majskrämen ger korven en rund och söt smak.
Annons
Den här maträtten är en utmärkt kalasrätt till de yngre i familjen. Eller till hela familjen, egentligen! Korvarna fungerar lika bra att grilla över en öppen eld i naturen som i stekpannan hemma eller i kokande vatten i en kastrull.
Receptet är för 4 personer.
Du behöver:
8 grillkorvar
8 salladsblad
Bovetepannkakor:
2 ägg
1,25 dl bovetemjöl
3 dl mjölk
Salt och smör
Majskräm:
200 g majskorn
2 dl crème fraiche
salt
Gör så här:
- Vispa ägg och 1 dl mjölk lätt. Vispa därefter ner mjölet till en jämn smet och vispa sedan ner resten av mjölken. Smaka av med salt. Stek pannkakorna på medelhög temperatur.
- Koka upp crème fraiche i en kastrull. Häll ner majsen och låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt.
- Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur tills de får fin färg.
- Lägg ut bovetepannkakorna och lägg på sallad, korv och majskräm. Rulla ihop och servera.
Recept och foto: Lithells
Annons