Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crostini med bondbönor och parmesan

17 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Det här är en enkel och god rätt som passar perfekt på buffébordet eller som förrätt. Tänk att en sådan oansenlig böna kan vara en sådan delikatess!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Crostini med bondbönor och parmesan.
Crostini med bondbönor och parmesan.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 skivor rustikt vitt bröd

1/2 liter spritade bondbönor

1 dl flagad parmesanost (eller pecorinoost)

god olivolja och flingsalt

soltorkade charkuterier (t ex lomo som är spansk lufttorkad fläskfilé)

Gör så här:

Rosta eller stek brödet lätt i olivolja. Förväll bönorna cirka 10 minuter i sjudande vatten under lock. Spola av dem i kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av. Lägg bönorna i en skål och blanda med den flagade osten och en skvätt god olivolja. Salta sedan generöst på bönorna med flingsalt och servera på bröden tillsammans med charkuteri som en förrätt eller som en lättare kvällsrätt.

Annons