Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crostini med vit tryffel-äggröra och grön sparris

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Crostini, små grillade brödskivor, som här serveras med lyxig topping av tryffeläggröra och sparris är perfekta vårtilltugg. Gör gärna brödet i förväg. Pecorino, italiensk fårost, hittar du i delikatessdisken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0501 tjejmiddag
Crostini med vit tryffel-äggröra och grön sparris

10 st

Du behöver:

1/3 stor baguette

20 gröna färska sparrisar

4 ägg

1 msk smör (till stekning)

ca 1 msk tryffelolja

salt och nymalen

svartpeppar

pecorinoost

Gör så här:

Skär baguetten i tunna skivor och grilla dem i het oljad grillpanna, eller stek i smör. Skala sparrisen och koka den i cirka 3 minuter i saltat vatten. Skär av stänglarna så att de med knoppen blir cirka 5 cm. Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt med en gaffel. Smält smöret i en panna på svag värme. Häll i äggen och rör om med trägaffel tills de nästan stelnat. Ta av från värmen och tillsätt tryffelolja, salt och peppar. Fördela äggröran på crostinin. Lägg 2 sparrisknoppar på varje, och garnera med hyvlad pecorino.

Annons