Crostini med vit tryffel-äggröra och grön sparris
10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Crostini, små grillade brödskivor, som här serveras med lyxig topping av tryffeläggröra och sparris är perfekta vårtilltugg. Gör gärna brödet i förväg. Pecorino, italiensk fårost, hittar du i delikatessdisken.
Annons
10 st
Du behöver:
1/3 stor baguette
20 gröna färska sparrisar
4 ägg
1 msk smör (till stekning)
ca 1 msk tryffelolja
salt och nymalen
svartpeppar
pecorinoost
Gör så här:
Skär baguetten i tunna skivor och grilla dem i het oljad grillpanna, eller stek i smör. Skala sparrisen och koka den i cirka 3 minuter i saltat vatten. Skär av stänglarna så att de med knoppen blir cirka 5 cm. Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt med en gaffel. Smält smöret i en panna på svag värme. Häll i äggen och rör om med trägaffel tills de nästan stelnat. Ta av från värmen och tillsätt tryffelolja, salt och peppar. Fördela äggröran på crostinin. Lägg 2 sparrisknoppar på varje, och garnera med hyvlad pecorino.
Annons